8 tipp ízületeink egészségéért

Ha már fiatal korban elkezdünk figyelni az alábbiakra, úgy ízületeink egészségét sokáig megőrizhetjük.

  1. Ügyeljünk testsúlyunkra. A túlsúly nem csak direkt módon egészségtelen, minden egyes fölös kiló négyszeres terhet rak a térd ízületeire, így már egy kisebb súlyvesztés is jelentősen lassítja az ízületek kopását.
  2. Üljünk és álljunk felváltva. Sem a túl sok állás, sem a túl sok ülés nem tesz jót az ízületeknek. Amennyiben a munkánk miatt székben kell töltenie a napunk nagy részét, 30 percenként álljunk fel egy rövid séta erejéig.
  3. Együnk sok gyümölcsöt. A gyümölcsök magas C-vitamin és antioxidáns tartalma különösen fontos az ízületek megóvásában.
  4. Együnk hús helyett halat. A tengeri halak az omega-3-zsírsavak legfontosabb forrásai, ezek az anyagok pedig kulcsfontosságú gyulladás- és fájdalomcsillapítók.
  5. Nyújtsunk. Ne hagyjuk, hogy tagjaink elgémberedjenek, nyújtózkodjunk rendszeresen, akár munkahelyünkön is.
  6. Növesszünk izmokat. A rendszeres edzőtermi edzés nem csak erősebbé teszi az izmokat, de a csontoknak és az anyagcserének is jót tesz. Az erősítés, amennyiben nem visszük túlzásba, védi az ízületeket a kopástól.
  7. Üljünk kényelmesen a számítógép előtt. A monitor legyen egy vonalban szemünkkel kb. fél méternyi távolságban, hogy nyakunkat ne kelljen megfeszíteni. Gondoskodjunk róla, hogy karunknak legyen elég hely, csuklónk pedig laza legyen.
  8. Ne dohányozzunk. A nikotin csökkenti a csontok tömegét, ami kopásos ízületi gyulladás kialakulásához vezethet, így a dohányzóknál nagyobb arányban alakulnak ki ízületi betegségek, mint a nem dohányzóknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb akcióinkról és pályázatunkról!

Cím

1106 Budapest, Kabai u. 1.

Hétköznap 8:00 - 16:00

Telefon

+36-80-205-383

info@szirompatikak.hu

Kövess minket a Facebook-on és Instagramon

Add to cart