Egyre több az allergiás reakció a szúnyogcsípésekre. Mit tehetünk?

A nőstény szúnyog a peterakáshoz szív vért, egyébként a vegetáriánus étrend is megfelel neki. A hímek ártalmatlanok, és csak néhány napig élnek, párosodás után elpusztulnak.

A szúnyogok látása nem túl jó, de a szaglásuk és hőérzékelésük rendkívül kifinomult. A vérszívó nőstényszúnyogokat a testből kisugárzódó hő, néhány jellemző illatkomponens, valamint a kilélegzett szén-dioxid[1] vezeti el áldozatához. Szúrás közben a szúnyog véralvadásgátló anyagot köp a sebbe, hogy ne duguljon el vékony szájszerve szívás közben.

A szúnyognyálban lévő anyagra szervezetünk allergiás reakcióval reagál. Az ilyenkor felszabaduló hisztamin tágítja az ereket, így a fehérvérsejtek gyorsabban eljutnak az idegen anyagig. A hisztamin erősen izgatja a szöveteket is, ezért viszket a csípés, és áteresztővé teszi az érfalakat, így a kiáramló folyadék duzzanatot okoz. A kitágult erek miatt piros a bőr.

Csípésekre az alábbi homeopátiás alapanyagok adhatók:

  • Histaminum – antihisztamin jellegű hatás, minden esetben adhatjuk, ha allergiás reakció jelentkezik! Ajánlott potencia: 30 CH, C, tízpercenként, javulásig.
  • Apis – a duzzanat, pirosság csökkentésére, ha javul a hideg borogatástól. Ajánlott potencia: 30 CH, C, tízpercenként, javulásig.
  • Tarentula – fájdalmas pókcsípésre, a csípés helye kemény, tömött, kék, égően fájdalmas.
  • Ledum – ha a csípés helye hideg, kék és duzzadt, javul hideg borogatástól.Ajánlott potencia: 9 CH, C tízpercenként, javulásig.
  • Ledum – a szúnyog távoltartására. Ajánlott potencia: 9 CH, C, napi 2×5 golyócska, ha szúnyogos helyre megyünk.
  • A viszketés csökkentésére külsőleg igen hasznos a DAPIS gél. A DAPIS gél természetes kivonatokat tartalmaz (Apis mellifica kivonat, Ledum pallustre tinktúra), nincs benne fájdalomcsillapító vagy antihisztamin gyógyszer.

Forrás: Homeopátia napjainkban, Springmed Kiadó, 2007

 [1] Szén-dioxid – Wikipédia (wikipedia.org)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb akcióinkról és pályázatunkról!

Cím

1106 Budapest, Kabai u. 1.

Hétköznap 8:00 - 16:00

Telefon

+36-80-205-383

info@szirompatikak.hu

Keress minket a Facebook-on

Add to cart