Korábban nem tapasztalt pszichés tüneteket is okozhat a járványhelyzet

Az elmúlt két év – kis túlzással – talán mindannyiunk életében az egyik legmegterhelőbb időszaknak számított. A nagy mennyiségű információáradat, a bizonytalan jövőkép, valamint a személyes kapcsolatok hiánya még a stabil lelkialkatúakat is ki tudja billenteni megszokott kiegyensúlyozottságukból.

Félünk az ismeretlentől

A szorongás természetes reakció ebben az időszakban, melynek kialakulásában szerepet játszhat, hogy kinek milyenek a határai, egyesek hogyan keretezik saját életüket vagy kontrollálják például hírfogyasztásukat. A bezártságtól és a szokatlan helyzettől való aggodalom, a korábban jelenlévő szorongásos tüneteinket felerősítheti, így egy enyhe szorongás akár generalizált szorongássá, a kezdődő depresszió pedig komollyá fordulhat, melyek esetében mindenképp tanácsos szakemberhez fordulni.

Természetes gyógymódok a lelki egészségért

Az enyhe, kezdődő szorongásos tüneteket a tudatos hírfogyasztás és körülményekhez igazított egészséges életmód mellett természetes gyógymódokkal is enyhíthetjük. A betegségtől való félelemmel, jövőképhiánnyal összefüggő szorongáson az arsenicum album alapanyagú homeopátiás gyógyszer segíthet, míg a nyirkos bőrrel, belső remegéssel, alváshiánnyal küzdő, megmérettetéskor lámpaláz-szerű tüneteket produkáló betegeknek a gelsemiumból, azaz a sárga jázminból készült szer hozhat megnyugvást. Hirtelen pánik-szerű tünetek esetén megfelelő választás az aconitum napellusból, a sisakvirágból készült szer lehet. A nagyfokú szellemi kimerültség, amikor semmi nem jut eszünkbe, az acidum phosphoricum alapanyagot teheti szükségessé. Változékony hangulat, hisztérikus viselkedés, sóhajtozás, sírás esetén az ignatia alapanyag segíthet.

A gyermekek is feszültek lehetnek ebben a lelkileg megterhelő időszakban, náluk is sokféle, egyénenként eltérő reakciók figyelhetők meg, itt is az egyéni tünet a szerválasztás alapja.

Gyakori tünet a nagyon alacsony fájdalomküszöb, ilyen esetekben a chamomilla, azaz kamilla alapanyagú szer nyújthat sokszor megoldást.

Befelé fordulás időszaka

A belső béke és nyugalom megtalálásában kulcskérdés lehet, hogy el tudjuk-e fogadni, hogy ez az időszak a lelassulás és a „belső séták” ideje. Segít, ha megpróbálunk mások felé is figyelemmel, szeretettel és türelemmel fordulni, hiszen sosem volt fontosabb a testi és lelki harmóniánk megőrzése.

Forrás: https://homeopatia.info.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb akcióinkról és pályázatunkról!

Cím

1106 Budapest, Kabai u. 1.

Hétköznap 8:00 - 16:00

Telefon

+36-80-205-383

info@szirompatikak.hu

Keress minket a Facebook-on

Add to cart