Bélflóra – Az elfeledett szerv

Szervezetünkben körülbelül 10-100 trillió mikroba található. E sejtek többsége a belekben van, ahol élő ökoszisztémát alkotnak. Ezt nevezzük bélflórának. Esetenként „elfeledett szervként” is utalnak rá, hiszen a bélflóra sok tekintetben úgy viselkedik, mint egy szerv.

A bélflórának – többek között – fontos szerepe van az immunrendszerünk működésében, hiszen az immunrendszer akár 70 százaléka a belekben található. Ezen túl a bél baktériumai jelentős mennyiségű, a K-vitamin, különböző B-vitaminok, valamint rövid láncú zsírsavak termelődését segítik elő. A belekben található mikrobák összetételét számos életkörülmény befolyásolhatja, pl. a stressz, a mozgásszegény életmód és az étkezési szokások.

Mi az az élőflóra?

Olyan, többségében tejsavbaktériumokat nevezünk élőflórának, amelyek hasonlóak az emberi bélflórában természetesen is megtalálható baktériumtörzsekhez, és gyártási technológiájuknak köszönhetően a fogyasztásig is élő, aktív állapotban maradnak.

A Linex® készítményekben található élőflóra törzsek széles körben tanulmányozott, élő, liofilizált tejsav- és bifidobaktériumokból állnak, ide tartozik a Lactobacillus és a Bifidobacterium.

A liofilizáció fagyasztva szárítást jelent, mely technológiának köszönhetően növekszik a baktériumok stabilitása a tárolás során, és megőrzik életképességüket a fogyasztásig vagy a terméken jelzett lejárati időig.

 

Étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Sandoz Hungária Kft. · 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.Tel.: 430-2890 • www.sandoz.hu • OLNX1462/04.19

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Add to cart