Lássunk tisztán!

10 hasznos tavaszi tipp

Egyre többet süt a nap, végre nyílnak a virágok és emelkedik a hőmérséklet, végre itt a tavasz. A több hónapos bezártság után minden eddiginél jobban vágyunk arra, hogy kimozduljunk a szabadba. Ilyenkor pedig kényelmes választás lehet a kontaktlencse a szemüveg helyett, ha például sportolni szeretnénk vagy éppen napszemüveget felvenni.

 

A kontaktlencsével számos olyan kényelmetlenséget ki lehet küszöbölni, amellyel a szemüveget viselők nap mint nap küzdenek. Sportoláskor nincs útban, maszkviseléskor nem párásodik, ideális napszemüveghez és esőben sem lesz vizes.

A tavasz azonban új kihívásokat is hoz a szemek számára, hiszen ilyenkor az allergia és a szénanátha tüneteinek növekedését is tapasztalhatjuk. De nem kell aggódni, mert összeállítottak 10 hasznos tavaszi tippet, hogy egészséges és tiszta látással a legtöbbet hozhassa ki az év legszebb évszakából!

  1. Az újranedvesítő cseppeket az irritált vagy kiszáradt szem megnyugtatására használják elsősorban, de a szénanátha szezonban ugyanolyan fontosak, mint az antihisztamin tabletták. Segítenek a por, a pollen és a levegőszennyezés okozta kellemetlenségek és szemirritáció enyhítésében.
  2. A napsütésnek köszönhetően tavasszal könnyen hozzájuthatunk a napi D-vitaminhoz, de fontos, hogy védjük a szemünket a káros sugárzás ellen. Ezért válasszon UV-védő szűrővel ellátott kontaktlencsét.
  3. A szénanátha szezonja elengedhetetlenné teszi az alapos lencse tisztítást a pollennyomok eltávolításához, amelyek szénanátha tüneteit válthatják ki.
  4. Tisztításkor, mielőtt megérintené kontaktlencséit, mossa meg a kezét szappannal és vízzel.
  5. Ha lehetséges, antibakteriális szappant használjon, és törölje szárazra a kezét egy pihementes törülközővel. Ne használjon olajos és krémszappanokat, mivel ezek homályossá vagy szennyezetté tehetik a lencsét.
  6. Minden alkalommal használjon friss kontaktlencse-tisztító folyadékot.
  7. Ne használjon csapvizet és desztillált vizet, nyálat, sóoldatot vagy nedvesítőcseppet. Ezek egyike sem képes fertőtleníteni és megfelelően megtisztítani a kontaktlencsét.
  8. A lencsetartó tisztításához se használjon vizet, mert az szennyeződéseket és mikroorganizmusokat tartalmazhat.
  9. Legalább háromhavonta cserélje le a kontaktlencsetartó tokot.
  10. Soha ne viselje a kontaktlencsét az első felbontást követő 30 napon túl.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Add to cart