Náthás a baba?

Orrszívó és tengervizes orrspray a nyerő páros!

Ma már szinte elképzelhetetlen a babakelengye orrszívó készülék nélkül. És ez érthető is, hiszen nemhogy a babák, de 2-3 éves korig a kisgyerekek sem tudnak orrot fújni.

Márpedig ez nagyon fontos tevékenység, hiszen a nátha során az orrban felgyülemlett váladék így nem tud kijönni. Ez egyrészt elzárja a légutakat, másrészt visszacsorog a garatba és tovább fertőz.

Ráadásul a kisbabák kb. 6 hónapos korukig csak az orrukon keresztül lélegeznek, így számukra több szempontból is fontos, hogy az orrjáratuk tiszta és jól átjárható legyen. A besűrűsödött, beszáradt orrváladék ugyanis akadályozza őket mind a táplálkozásban, mind a pihentető alvásban. A nem megfelelő táplálkozás gyors súlyvesztéshez, a nem megfelelő alvás pedig nyűgös ébrenléthez vezet. Tehát egy orrszívó készülék vitán felül elengedhetetlen egy kisbaba, vagy egy kisgyerek mellett. De, aki próbált már ilyen készüléket, az pontosan tudja, hogy a babák ezt milyen rosszul tűrik. Nem azért, mert fájdalmat okoz, hanem mert kellemetlen, hogy lefogják őket, és betolnak valamit az orrukba.

Ha szeretnénk lerövidíteni az orrszívás procedúráját, akkor előtte 1-2 perccel érdemes tengervizes orrspray-t befújni a gyerek orrába. Ez ugyanis fellazítja a besűrűsödött, beszáradt váladékot, megkönnyítve ezáltal a leszívást. Ezek a készítmények 100%-ban természetesek, tisztított és higított tengervizet tartalmaznak, semmilyen szempontból nem kártékonyak a baba orrának.

A tiszta babaorrok pedig nyugodt napokhoz és éjszakákhoz segítik hozzá a számunkra legfontosabb apró kis lényt, a kisbabánkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Add to cart