🏕️A kempingezés, ahogy régen, úgy ma is nagyon népszerű és kedvelt formája a nyaralásnak, kikapcsolódásnak. A luxus és kényelmi eszközökről való lemondással a folyamatos rohanást felváltja a szabadság érzése. A mindennapi stresszt hátrahagyva ez a természetközeli pihenés számos élményt nyújt, minőségi időtöltés közben erősíthetjük kapcsolatunkat a családtagjainkkal, barátainkkal, lehetőségünk van többet beszélgetni. Ehhez remek alkalmat nyújt a szabadtéri főzés. A munkákat egymással megosztva egyedi hangulatban, szórakozva készül el az ebéd.
🏡Az otthon megszokott konyhai eszközök kényelme nélküli főzés nem jelenti, hogy nem ehetünk finom, egészséges, minőségi ételeket! Kempingezés alatt is lehet részünk kulináris élvezetekben. A zacskós levesek, konzervek, készételek fogyasztása helyett finom, tápláló ételeket tudunk könnyen, gyorsan elkészíteni bográcsozással, nyársalással, grillezéssel. Ehhez a legfontosabb lépés a tervezés és előkészítés, így nagy valószínűséggel minden meglesz, ami az ételek elkészítéséhez szükséges lehet. Készítsünk listát és az utazás előtt szerezzük be a szükséges alapanyagokat. A kempingben készült ételekhez alapvető felszerelésre lesz szükségünk: kemping gázfőző gázpalackkal, bogrács, grillrács, lábos, serpenyő, fazék, vagy wok, nyársbot, alufólia.
Lássunk néhány kempingezéskor is könnyen elkészíthető ételt:
🏕️Reggelire tökéletes választás a szendvicsen, melegszendvicsen túl egy kiadós burritó, amire hasonló feltétek kerülhetnek, felvágott, sajt, tojás, sok-sok zöldség, de jó választás a számtalan módon elkészíthető Overnight Oats, vagyis az éjjel összeállított zabkása. Keverjünk össze egy kis tálban zabot tejjel, mézzel, adhatunk hozzá fahéjat, majd tegyük éjszakára hűtőbe. Reggel adjunk hozzá gyümölcsöket, lekvárt, magvajat, magokat, a variációk sora végtelen. Szeleteljünk fel zöldségeket hasábokra és mártogassuk humuszba, friss paradicsomszószba, fokhagymás natúr joghurtba.
🏕️Ebédre vagy vacsorára pácolt húsokat, zöldségeket grillezzünk meg, akár nyársra húzva, vagy alufóliába csomagolva, süthetünk virslit hot doghoz, húspogácsát, zöldségpogácsát hamburgerhez, süssünk tengergyümölcseit, halat, rákot, tintahalat. Bográcsban, wokban készíthetünk lecsót, paprikáskrumplit, spagetti szószt, leveseket, főzzünk tésztát, krumplis, mákos, diós, túrós, de a főtt tésztából tésztasalátát is készíthetünk zöldségekkel, mozzarellával.
😊Bármelyik ételt készítjük is el, tartsuk szem előtt az egészséges étkezés legfontosabb paraméterét és együnk minél több szezonális zöldséget, leginkább nyers formában, hiszen ezek igazán tápanyagdúsak.
Legyen a kempingezés egy életre szóló élmény mindenkinek!