Keringenek a pollenek, tüsszögünk, krákogunk.

Gyógyuljunk homeopátiával!

Gondoljuk végig, milyen különböző módokon tudunk ugyanarra a pollenre reagálni! Valaki égő könnyeket törölget, és sorozatban tüsszent, más elfelejti, hogy a tavasznak illata is van, nem is beszélve azokról, akik viszkető garatjukat próbálják a nyelvükkel elérni. Ahányan vagyunk, annyiféle válasz egy egyszerű ingerre, amit szervezetünk tévesen támadásként fog fel.
Részletek “Keringenek a pollenek, tüsszögünk, krákogunk.”

Szezonális betegségek

Szénanátha: tünetek, okok, megelőzés, kezelés

Itt a tavasz, indul az allergiaszezon! Az orvosi néven allergiás rinitisznek nevezett szénanátha tünetei bizonyos mértékig hasonlítanak a közönséges megfázás, nátha tüneteihez. Jellemző az orrfolyás, orr- és szemviszketés, orrdugulás, duzzanat a szem területén, a melléküregek irritációja. A szénanáthát azonban nem vírus okozza, hanem valamilyen környezeti allergén tényező. Lássuk a részleteket!

Részletek “Szezonális betegségek”

Farsangi időszak ételei

A farsang a bálok, jelmezes felvonulások, és ezzel együtt a nagy lakomák időszaka. Jellemző ételek ebben az időszakban a sültek, káposztafélék, pogácsák, desszertnek pedig hagyományosan fánk készül. Ezek mind nehéz ételek, amik az ünnepek alatt elfogyasztott fogásokat követően, ismételten megterhelhetik az emésztőrendszert. Emellett jellemző a nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás is.

Részletek “Farsangi időszak ételei”

A nyaki gerinc problémái

Napjainkban a mozgásszegény, illetve az ülő életmódnak köszönhetően civilizációs betegségnek tekinthetőek a különböző gerincproblémák, a lakosság nagy százalékát érinti élete során. A leggyakrabban az ágyéki gerincszakaszon, elsősorban a deréknál jelentkeznek a panaszok, de sajnos a számítógép, illetve az „okoskütyük” előtt töltött órák jelentősen növelik a nyaki gerincszakasz panaszait is.

Részletek “A nyaki gerinc problémái”

Meseolvasás kontra mesenézés?

Melyik hasznosabb egy gyermek részére?

Az olvasás élménye minden életkorban felbecsülhetetlen örömforrás. Amikor elindulunk a betűrengetegben, gondolataink segítségével megérkezünk a helyszínre, fantáziánk szemüvegén át látjuk a szereplőket vagy éppen a helyszínt, ahol történik a cselekmény, halljuk a hangokat, zajokat, érezzük bőrünkön a Nap melegét vagy a jeges fuvallatot, megázunk a mezőn és szemünk elé tárul a délibáb vagy a szivárvány.

Részletek “Meseolvasás kontra mesenézés?”

Így előzhetjük meg hideg, szeles időben az ekcémás tüneteket

A kézfertőtlenítők hosszú távon kikészítik a bőrt

Télen az időjárási viszonyok miatt szárazabb a bőr, így hajlamosabb az ekcémás reakciókra is. Dr. Almádi Tamás bőrgyógyász elmondta, a tünetek megelőzése érdekében érdemesebb hidratálni a bőrünket, hiszen így kevésbé fog kirepedni, nem fáj és viszket annyira a felülete.

Részletek “Így előzhetjük meg hideg, szeles időben az ekcémás tüneteket”

A téli bőrápolás szabályai és a helyi kezelés fontossága nagyon száraz bőr esetében

Az atópiás dermatitisre (rövidítve: AD) jellemző a bőr szárazsága és a gyulladásos tünetek gyakori fellángolása, kifejezett viszketéssel. A hatékony, lokális, azaz helyileg alkalmazott terápia célja a tünetek csökkentése, illetve a tünetmentes időszakok hosszabbá tétele.

Részletek “A téli bőrápolás szabályai és a helyi kezelés fontossága nagyon száraz bőr esetében”

Mikor forduljunk gyógytornászhoz?

Többen találkozhattak már az életük során a gyógytornász munkájával valamilyen egészségügyi – a legtöbben főként mozgásszervi probléma kapcsán. De sajnos manapság is a gyógytornász és a gyógymasszőr munkát a páciensek gyakran összekeverik, nincsenek vele tisztában, hogy milyen esetekben kellene gyógytornászhoz fordulniuk segítségért.

Részletek “Mikor forduljunk gyógytornászhoz?”

Tudj meg többet a csokoládéról!

Kevesen nem szeretik a csokoládét, melynek története mintegy 2000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, később az aztékok használták vallási szertartásaikhoz. Az 1500-as évek elején Hernán Cortés spanyol hódító megérkezett az aztékok földjére, az akkori uralkodó, Moctezuma aranykehelyben kínálta meg Cortést az istenek italával. Az aztékok észrevették, hogy a xocolātl élénkítő hatással van a testre és a szellemre, fokozza a koncentrációképességet. Cortesnek annyira ízlett az ital, hogy Spanyolországba is vitt belőle. A csokoládét a 18. század végéig italként fogyasztották.

Részletek “Tudj meg többet a csokoládéról!”

„A marcipán a csokoládéval párban, páratlan”

A szaloncukor története

A téli napforduló, a karácsonyi ünnepkör, az advent izgalommal tölti el az embereket. A hagyományos karácsonyi készülődés időszaka igazi örömforrás. A várakozás és a teendők sokasága szervezést igényel, és a készülődésből mindenki kiveszi a részét. Az ünnep előtt feldíszítjük a lakást, előkerülnek az ünnepi kellékek, melyek országonként és családonként is jellemzik a saját hagyományainkat, történelmünket.

Részletek “„A marcipán a csokoládéval párban, páratlan””

Csillapító cseppek lázra, fájdalomra

A láz- és a fájdalom testi tünetek, amelyeket kóros folyamatok, betegségek okoznak. Megterhelő hatásaik mellett azonban hasznosak is, mert fontos szerepet játszanak a gyógyulásban: a láz fokozza a védekező immunmechanizmusokat, fájdalom esetén pedig óvjuk a sérült testrészt, hogy regenerálódjon. A túlélésünket is segítik, mert figyelmeztetnek, hogy a szervezetünkben valami baj van. Csillapításukkal csak a tüneteket szüntetjük meg, a kiváltó okokat nem.

Részletek “Csillapító cseppek lázra, fájdalomra”

Téli sportok sérülések nélkül

A téli sportok szerelmesei minden évben izgatottan várják a hideg idő beköszöntét, hogy hódolhassanak kedvenc időtöltésüknek, mint a síelés, a korcsolyázás, a snowboardozás vagy akár a szánkózás. Azonban megfelelő felkészülés és odafigyelés nélkül, ezek könnyen sérüléshez vezethetnek.

Részletek “Téli sportok sérülések nélkül”

A teák világa

Az igazán hideg, ködös idő beköszöntével az embernek sokszor támad kedve bekuckózni, és egy puha pléd ölelésében forró italt kortyolgatni. Erre remek lehetőséget kínálnak a különböző teák, melyek számtalan variációban lelhetők fel, és mindenki kedve szerint ízesítheti őket.

Részletek “A teák világa”

A vállfájdalomról

A gerincproblémák, illetve a krónikus derékfájdalom mellett, kevés szó esik a különböző ízületi fájdalmakról, pedig előfordulások nagyon gyakori a felnőtt lakosság körében. A vállfájdalom napjainkban, a derékfájdalmat követően, a második leggyakrabban előforduló mozgásszervi panasz. Megfelelő célirányos kezelés hiányában, sajnos gyakran tartós mozgáskorlátozottságot is okozhat.

Részletek “A vállfájdalomról”

Stressz/evés

A nyári szünidő elteltével a gyerekek visszaülnek az iskolapadba, a felnőttek jól megérdemelt szabadságuk végeztével újra munkába állnak, a teendők újra sokasodnak, ami bizony stressz-szel jár.

Részletek “Stressz/evés”

A nyújtás jótékony hatásai testmozgást követően

Napjainkban egyre többen próbálnak tudatosan figyelni az egészséges életmódra, beleértve az egészséges táplálkozást, illetve a rendszeres testmozgást. Az aktívabb életmóddal, a mindennapi mozgással rendkívül sokat tehetünk testünkért, azonban a mozgást követő nyújtást sem szabad elhanyagolni, mert így a terhelést követően kevésbé tudnak regenerálódni az izmaink.

Részletek “A nyújtás jótékony hatásai testmozgást követően”

Ahol a gyógyszer mellé mosoly is jár…

Isaszegi Ezüstkehely Patika

Mottónk: Középpontban az egészség!

Gyógyszertárunk eredetileg az elsők között nyílt még a rendszerváltás idején Isaszegen.

2 éve új tulajdonosi kézbe került, mely teljes külső-belső megújulást hozott magával. Igazi 21. századi gyógyszertárrá nőtte ki magát a régi kis patika.

Célunk az volt, hogy olyan, minden igényt kielégítő gyógyszertárrá fejlődjünk, ahol a kisváros lakosai helyben hozzájuthatnak minél több termékhez, akár gyógyászati segédeszköz, akár dermo-kozmetikum, bármilyen gyógyszer, kötszer vagy étrend-kiegészítő legyen is az.

Főpartnert keresve, azonnal a Pharmaroad-hoz fordultunk, ismertük már a hozzáállásukat, áraikat. A Pharmaroad üzletpolitikája és az ott dolgozó kollégák segítőkészsége nagyban hozzájárul sikereinkhez, a vásárlók elégedettségéhez. Ezért is csatlakoztunk a Szirom Patikák családjához és hasznos akcióihoz. Együttműködésünk eredményeképpen igazán sikeres 2 év áll mögöttünk.

Örömmel tapasztaljuk, hogy a befektetett munka, odafigyelés nem csak Isaszeg, hanem a környék lakosai számára is értéket képvisel.

Szakképzett kolléganőinkkel azon dolgozunk, hogy a legmagasabb színvonalon segítsük a betegek gyógyulását. Jó hangulatú, üde csapatunk, emberileg is igyekszik mindent megtenni, hogy betérő betegeink bizalommal tudjanak hozzánk fordulni problémáikkal, kérdéseikkel.

Örülünk, hogy sok vásárlót már név szerint is ismerhetünk.

Nálunk a gyógyszer mellé mindig jár egy jó szó és egy mosoly is…

dr. Pálya Katalin
gyógyszertárvezető

Tervezz, dobozolj!

Közeledik a szeptember, ami egyben a nyári szünidő végét is jelenti a gyermekes családok számára. Megkezdődik az óvoda, iskola, különórák, edzések… Az ide-oda rohanás kihívás elé állítja a szülőket, ami az étkezések tervezését és összeállítását illeti.

Részletek “Tervezz, dobozolj!”

Pattanásos bőr

Kamaszkori kihívások

A tinédzserkort átélni, szülőként végig kísérni sem egyszerű: az évekig tartó „hormonvihar” intenzív érzelemkitörésekkel, hangulatingadozással járhat. A kamasz próbálja megszokni „félig felnőtt” testét, kialakítani saját életének kereteit. Az öltözködés, zenei ízlés terén a kortársak hatása a domináns, egyre kevésbé fogadják el szüleik véleményét. Ezen nem érdemes megsértődni, hiszen az önállósodás, a leválás természetes folyamat.

Részletek “Pattanásos bőr”

VISZKET? ÉG?

HOMEOPÁTIÁS PRAKTIKÁK CSÍPÉSEK UTÁN

Itt a tavasz, zümmögnek a rovarok. Egyre gyakrabban reagálunk a csípésekre helyi allergiás reakcióval. Milyen homeopátiás alapanyag jöhet ilyenkor szóba, amit adhatunk érzékeny kisgyermekeknek vagy várandós kismamáknak?

Részletek “VISZKET? ÉG?”

CUKORDIÉTA…

…vagy csak kiegyensúlyozott, vegyes étrend?

Amikor valakinél felmerül a cukorbetegség – legyen az csak gyanú, vagy már tényszerű diagnózis – biztos, hogy szóba kerül az étkezés is. A szigorú szabályok megrettenthetik az embert, kis idő elteltével azonban a legtöbben meglepődve tapasztalják, hogy mindez igazából nem más, mint egészséges, kiegyensúlyozott, vegyes étrend, megfűszerezve egy ici-pici matematikával.

Részletek “CUKORDIÉTA…”

BŐRÜNK TITKAI

Napfény – Hogyan hat a bőrünkre?

Bőrünk egészségének megőrzése nem csak esztétikai szempontból lényeges feladat, hiszen olyan fontos szervről van szó, ami rendkívül komplex funkciót lát el szervezetünk működésében.

Részletek “BŐRÜNK TITKAI”

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb akcióinkról és pályázatunkról!

Cím

1106 Budapest, Kabai u. 1.

Hétköznap 8:00 - 16:00

Telefon

+36-80-205-383

info@szirompatikak.hu

Keress minket a Facebook-on

Add to cart