Napozás után

A nyári szezonban talán a legtöbbeket érintő bőrsérülés a napégés, mely kellemetlen, fájó érzéssel jár, és ilyenkor bőrünk sokkal érzékenyebbé válik a külvilág (pl. további napsugárzás) hatásaival szemben.

Gyakran még naptej használata mellett is érhet minket kisebb vagy nagyobb bőrpirulás, ezért fontos lehet nyaralások, vízparti kikapcsolódások alkalmával felkészülni erre az esetre is, és az utazó-készlet részévé tenni ennek a kezelésére alkalmas készítményt.

Napégés esetén fontos odafigyelni, hogy időben kezeljük bőrünket a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Ebben az esetben az első számú feladatunk, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a megfelelő folyadékbevitelt. Hasonlóan a többi égési sérüléshez, az UV-sugarak okozta sérülés is károsítja a bőr azon képességét, amely szabályozza a bőr természetes hidratáltságát.

A megfelelő hidratálás mellett lepirult bőrünket külsőleg is kezelhetjük többféle készítmény segítségével. A kezelési formák kiválasztásánál kiemelt jelentőségű, hogy meghagyjuk a bőr természetes légzését, ezért próbáljuk kerülni a nagyon zsíros kenőcsök használatát.

Használhatunk folyadékokat, amelyek hűsíthetik a bőrt, azonban nem maradnak meg sokáig a bőrön, ezért gyakran újra kell kenni őket. Elérhetőek gélek, krémek, amelyek tovább megmaradnak a bőr felszínén, azonban az amúgy is égő bőr bekenése kellemetlen, további fájdalommal járó procedúra lehet.

Szerencsére már régóta léteznek habsprayk, melyek előnye más formátumokkal szemben, hogy sokáig fennmaradnak a bőr felszínén, azonban nem igényelnek bedörzsölést, ezzel kímélve a bőrt a további irritációtól. A kisebb-nagyobb napégések kezelésére szolgáló habsprayk legelterjedtebb hatóanyaga a dexpanthenol, azaz a B5-vitamin elővitaminja, mely kitűnően táplálja a sérült bőrt. Az ideális habspray kiválasztásánál több mindenre oda kell figyelni. Sok kozmetikai habspray van forgalomban, viszont nem mindegyik hatásossága és biztonságossága bizonyított gyermekek esetében.

Azonban elérhető a gyógyszer-minőségű Panthenol külsőleges spray, mely alkalmazható felnőttek és gyermekek esetében, akár naponta többször (3-4 alkalommal).

Készüljön fel a gondtalan nyaralásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb akcióinkról és pályázatunkról!

Cím

1106 Budapest, Kabai u. 1.

Hétköznap 8:00 - 16:00

Telefon

+36-80-205-383

info@szirompatikak.hu

Keress minket a Facebook-on

Add to cart