A szakítás homeopátiás szerei

Senki nem tudja, miért esünk szerelembe. A hormonok játéka? Láthatatlan kommunikáció ?

Kutatások bizonyítják, hogy a szerelmes emberek egyes agyterületeinek jobb a vérellátása.

A csalódás és elutasítás viszont stresszhatás, nő a kortizol és adrenalin szint, ami ha sokáig elhúzódik, krónikus betegségeket is okozhat. Gyengül az immunrendszer, nő a vérnyomás és a vércukor értéke, a szervezet állandó harcos üzemmódban funkcionál. A szerelem, ha csalódással jár, veszélyes is lehet.

A Tübingeni Egyetem neurológusai megfigyelték, hogy a szerelmi csalódás a depresszióhoz hasonló tüneteket okoz. Egyre komolyabban veszik, mint orvosi problémát, és a kezelése is gyakran konvencionális – súlyos esetekben antidepresszánsokkal történik. A kezelésnek viszont lehet fáradtság, motivációvesztés az eredménye, ami megakadályozza a legsikeresebb terápiát – azt, hogy újra szerelembe essünk!

Homeopata orvosoknál is felmerül a kikérdezés közben a szerelem, az érzelmi állapot. A homeopátiás szerek a szerelemmel összefüggő állapotokban is használhatók: csökkenthetik a randi előtti izgalmat, eltüntethetik a rosszkor jelentkező herpeszt, harmonizálnak, mérsékelhetik az extrém féltékenységet, javítják a szexuális fogékonyságot, stb.

A szerelmi bánat, a csalódás néha úgy hat ránk, mintha megmérgeztek volna. Gyengék vagyunk, nem tudunk pihenni, a torkunkban és a mellkasunkban szorítást, gombócot érezhetünk.

Különbözőek vagyunk, a szerelmi bánatot is különbözőképpen éljük meg, egyéni tüneteinkre egyéni szereket kell választanunk.

Az IGNATIA AMARA az egyik leggyakrabban használt homeopátiás szer gyászra, csalódásra. Az elutasítottság érzése jellemző, testi tünetei között a gombócérzet a torokban és a sóhajtozás a legjellemzőbb. Változik a hangulata, és destruktív is lehet. Kulcsmondata: bőgve tépem szét a leveleidet!

Az elutasítottság mellett az árulás, megbántottság, megalázottság, áldozat motívuma is gyakori. Itt a tünetek között esetleg idegesség, száraz köhögés, szemhéj árpa tapasztalható, és a STAPHYSAGRIA​ lehet az egyik megoldás. A Staphysagria állapotban nem mondják ki az érzéseiket. Kulcsmondat: hogy tehette ezt velem?

Ha a fő motívum az elválás után érzett fájdalom, a partner kritizálása, a gonoszkodó pletyka és a féltékenység, a HYOSCYAMUS NIGER​ jöhet szóba. Testi tünetei közül a rángások, a körömrágás, mentális tünetei közül a hisztérikusság, bőbeszédűség jellemző. Kulcsmondat: megölöm azt a szemétládát, meg a krumplifejű új nőjét!

Van olyan eset is, hogy szinte sokkos állapotba kerül az ember szakítás után, fel sem tudja fogni, mi történt vele. Ilyenkor az ACONITUM NAPELLUS​  magasabb potenciája segíthet.

Forrás: homeopatia.info.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb akcióinkról és pályázatunkról!

Cím

1106 Budapest, Kabai u. 1.

Hétköznap 8:00 - 16:00

Telefon

+36-80-205-383

info@szirompatikak.hu

Kövess minket a Facebook-on és Instagramon

Add to cart