Boldogság ágyban, párnák közt! 😇

A minőségi alvás hiánya depresszív hangulatot, az örömre való képesség elvesztését, kedvetlenséget, érzelmi kimerültséget okozhat. Fáradtan és kialvatlanul agyunk másként dolgozza fel a beérkező információkat, egyfajta negatív szűrőn keresztül látjuk a világot.  

Miért?

A válasz egyszerű: az éjszakai alvás nem holtidő! A szervezet ilyenkor újul meg és termeli újra energiáit. A testünk regenerációs folyamatai, például az idegrendszer működésének éjszakai szabályozása csak megfelelő mennyiségű, mély alvás mellett történik meg hatékonyan.  

Mit mond a szakértő? 

„A kognitív triád egy automatikusan visszatérő, nehezen kontrollálható negatív szemlélet magunkról, a világról és a jövőről. A negatív gondolatok jellemzői, hogy a pozitív eseményeket és saját tulajdonságainkat minimalizáljuk, a negatív eseményeket és saját hibáinkat felnagyítjuk. 

A negatív gondolatokhoz vegetatív tünetek is társulhatnak, mint például az alvászavar. 

Tegyük rendbe az alvásunkat! A megfelelő mennyiségű, mély alvás beindítja azokat a folyamatokat, amelyek a kiegyensúlyozott, harmonikus mindennapokhoz, az idegrendszer normál működéséhez szükségesek. Ne feledjük: már néhány álmatlan éjszaka is megzavarhatja idegrendszerünk normál működését!” – mondja Dr. Skultéti-Szabó Kata klinikai szakpszichológus. 

A Nottevit Happy Sleep a kevés vagy rossz minőségű alvásra és az érzelmi kimerültség okozta negatív hangulatra kínál hatékony segítséget. Az egyedülálló, kettős hatású kapszula három, hozzászokást nem okozó növényi kivonattal segíti az esti stresszoldást és a pihentető alvást, emellett egy különleges, kézzel szedett perzsa sáfrány kivonatot is tartalmaz. A sáfrány kiegyensúlyozó hatással bír a boldogságunkért felelős agyi neurotranszmitterekre (például fokozza az agyban felszabaduló szerotonin mennyiségét), másrészt szabályozza (akár -44%-kal csökkenti*) a kortizol nevű stresszhormon termelődését. 

Egy 102 résztvevőn, orvosi felügyelett mellett végzett vizsgálat** során 30 napon át figyelték 30 mg Safr’Inside™ perzsa sáfrány hatását a stresszre és a hangulatra. Az eredmény: már 5 nap alatt érezhető pozitív hatás, 60%-kal csökkent idegesség és stresszérzet, valamint 40%-kal csökkent ingerlékenység. A Nottevit Happy Sleep ellenőrzött hatóanyag-tartalmú, vegán termék, melyet kúraszerűen, 8-10 hetes ciklusokban érdemes alkalmazni. 

 GEMIL Pharma Zrt.

*Jackson PA, Forster J, Khan J, Pouchieu C, Dubreuil S, Gaudout D, Moras B, Pourtau L, Joffre F, Vaysse C, Bertrand K, Abrous H, Vauzour D, Brossaud J, Corcuff JB, Capuron L, Kennedy DO. Effects of Saffron Extract Supplementation on Mood, Well-Being, and Response to a Psychosocial Stressor in Healthy Adults: A Randomized, Double-Blind, Parallel Group, Clinical Trial. Front Nutr. 2021 Feb 1;7:606124. doi: 10.3389/fnut.2020.606124 

*Fukui H, Toyoshima K, Komaki R. Psychological and neuroendocrinological effects of odor of saffron (Crocus sativus). Phytomedicine. 2011 Jun 15;18(8-9):726-30. doi: 10.1016/j.phymed.2010.11.013 

**A gyártó által orvosi felügyelet mellett végzett saját, belső kutatás, mely nem került publikálásra. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb akcióinkról és pályázatunkról!

Cím

1106 Budapest, Kabai u. 1.

Hétköznap 8:00 - 16:00

Telefon

+36-80-205-383

info@szirompatikak.hu

Kövess minket a Facebook-on és Instagramon

Add to cart